Arctic Heart -yrittäjätiimi luo uniikin muotinäytöksen Arctic Design Weekille

Dec 20, 2019 | Rovaniemi News

Kuusi luovan alan mikroyrittäjää on aloittanut uraauurtavan yhteistyön Rovaniemellä.

Uudessa Arctic Heart -tiimissä on mukana designin, valokuvauksen, musiikin ja digimarkkinoinnin yrityksiä, joiden yhtenä tavoitteena on tuottaa innovatiivinen ja sävelletty muotinäytös vuoden 2020 Arctic Design Weekille.

Tulevasta näytöksestä ja tekijätiimin monipuolisesta osaamisesta kertoo hiljattain ilmestynyt Arctic Heart Couture -video. Sosiaalisessa mediassa hyvin katsojia tavoittanut video brändää arktista muotoilua ja luovuutta yhdistämällä designtuotteita, tekstiä, kuvaa ja ääntä.

– Brändivideon tavoitteena on tuoda meille kaikille moninkertaista näkyvyyttä omissa somekanavissamme sekä lisätä verkkokauppojemme asiakasvirtaa, yhteydenottoja ja luonnollisesti myös myyntiä, kertoo idean jalostamisesta ja konsultoinnista vastaava Katja Lindholm InnoLight Consultingista. 

– Yhteen hiileen puhaltamalla saamme jaettua kustannukset, jotka muutoin olisivat melko suuria pienelle yrittäjälle.

Yhteistyön voimaan uskovat myös tiimin muut jäsenet, jotka ovat poronnahkaisista korvakoruistaan tunnetun Kaima Designin Kaisa Sipovaara, poronnahkasta ja turkiksista asusteita valmistavan Katijuu Arctic Leather & Furin Kati Juujärvi, poron- ja lohennahkaisista iltalaukuistaan, merinovillapipoistaan ja sisustustuotteistaan tunnetun Kinos Designin Kirsi Nordberg, web-designiin ja musiikin tekoon erikoistuneen DigiJuulian Saija ja Tuomas Aarnio sekä valokuvaaja Tina Lindroos.

– Koemme, että muita yrittäjiä tukemalla ja kannustamalla saa itsekin enemmän. Usein puhutaan siitä, kuinka yrittäjien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä, mutta toteutus jää sitten lopulta tekemättä. Otimme härkää sarvista ja kokosimme ryhmän huippuammattilaisia, paikallisia pienyrittäjiä.

Arctic Heart Couture -videota varten tiimin koko osaaminen otettiin käyttöön. Kolmen eri yrittäjän design-luomukset kuvattiin yhden mallin päällä.

Ammattivalokuvaajan ottamiin kuviin lisättiin multimodaalisia elementtejä liikkuvan kuvan, tekstin ja äänen avulla.

Ne suunnitteli ja toteutti digimarkkinointitoimisto, joka myös sävelsi videossa kuultavan audion varta vasten projektia varten.

Teollinen muotoilija valmisti korut sekä artenomi-tukkuri hilkan ja kinttaat vaatetussuunnittelijan valmistamaan hääpukuun sopiviksi.

– Emme näe toisiamme kilpailijoina, vaan yhteistyökumppaneina. Iloitsemme vilpittömästi toistemme onnistumisista, saavutuksista ja menestymisestä. Nyt on hyvä aika karistaa viimeisetkin vanhanaikaiset kliseet siitä kuuluisasta lappilaisten yrittäjien kateudesta. Haluamme esimerkillämme näyttää, että yhdessä olemme enemmän.

Rovaniemi24
Share This