Finnair peruu huhtikuussa 2400 kotimaan ja Euroopan lentoa

Mar 10, 2020 | Rovaniemi News

Kemiä lukuunottamatta Lapin lentojen kysyntä on pysynyt ennallaan, joten Lapin matkailijoiden lomat ja lappilaisten työmatkat Helsinkiin on toistaiseksi turvattu.

Finnair on perunut koronaviruksen takia alkuvuoden aikana jo 1400 lentoa. Lentojen sopeuttaminen vähentyneeseen kysyntään jatkuu huhtikuussa, jolloin yhtiö peruu kotimaan ja Euroopan liikenteestä 2400 lentoa ja vaihtaa lisäksi osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi.

Kotimaan ja Euroopan kapasiteetti pienenee huhtikuussa kaikkiaan viidenneksen.

Suurimpana kotimaan muutoksena ovat Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin kaikkien lentojen peruminen huhtikuussa.

Vaasan, Oulun, Joensuun, Kuopion ja Turun lennot jatkuvat, mutta niiden määrä vähenee 29.3. alkaen huhtikuun loppuun asti.

Maarianhaminaan Finnair lentää huhtikuussa arkipäivisin kahdesti päivässä Tukholman Bromman kautta, ja sunnuntaisin yhden lennon Bromman kautta.

Kansainvälisten kohteiden muutokset alkavat 29.3. ja jatkuvat huhtikuun loppuun asti.

Skandinavian kohteista Tukholman Bromman kentälle lennetään 28 viikkovuoron sijaan seitsemäntoista vuoroa. Arlandan lennot vähenevät 55 vuorosta 45:ään.

Göteborgin vuorot vähenevät noin puoleen eli neljääntoista lentoon. Kööpenhaminan lennoista leikataan noin kolmannes. Tromssan, Trondheimin ja Bergenin viikkovuoroista vähenee vain yksi kustakin.

Euroopan liikenteestä Bolognan, Stuttgartin, Splitin, Uumajan ja Venetsian lennot perutaan 29.3. alkaen huhtikuun loppuun asti. Barcelonaan, Hampuriin, Berliiniin, Varsovaan ja Brysseliin lennot jatkuvat vähennetyin vuoron.

Moskovan 28 lennosta vähenee seitsemän, Tallinnan 58 vuorosta leikataan viisi. Pietarin ja Vilnan lentoja ei vähennetä, mutta konetyyppi vaihtuu pienemmäksi. Niinikään Brysseliin  kone pienenee, samoin Lontoon toisen vuoron kone.

Edellisten lisäksi joiltakin reiteiltä perutaan yksittäisiä lentovuoroja, joiden asiakasmäärä on jäämässä alhaiseksi.

Finnair viestii lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille. Asiakkaat voivat hakea perutun lennon lipun hintaa takaisin tai siirtää matkansa toiseen ajankohtaan poikkeuksellisesti 30.11. asti.

Finnair jatkaa koronavirustilanteen vaikutusten seuraamista ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista.

 

Rovaniemi24
Share This