Matkailukeskuksissa ei ole hermostuttu Kiinan matkustuskiellosta

Jan 27, 2020 | Rovaniemi News

(Kuva: Levin Matkailu)

Viikonloppuna nousi kohu, kun Helsingin Sanomat uutisoi Kiinan valtion päätöksestä keskeyttää kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille Korona-viruksen takia.

Uhkaavalta vaikuttanut tilanne laukesi nopeasti, kun Lapin matkailukeisari, Lapland Hotels -konsernin Pertti Yliniemi rauhoitteli sitä lauantaina Rovaniemi24-sivuston haastattelussa. Yliniemi totesi, että kiinalaisten matkailijoiden osuus Lapin matkailijoista on niin pieni, että vaikutukset jäävät pahimmillaankin todennäköisesti muutamiin miljooniin euroihin.

Lapin matkailukeskusksissa ollaan samoilla linjoilla.

Levin Matkailun vt. toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kertoo, että ryhmämatkustuskielto ei ole puhuttanut Levillä.
– Meillä käy vuosittain vain noin 2000 kiinalaista matkailijaa, joten kiellon vaikutus ei ole suuri.

Kittilässä oli vuoden 2019 tammi-marraskuussa yöpymisiä yhteensä reilut 400 000, joista kotimaisia 244 000. Kiinalaisten osuus koko matkailijamäärästä on noin puoli prosenttia.

Inari-Saariselkä Matkailu Oyn:n markkinointijohtaja Marja Kumpuniemi kertoo, että kiinalaisten ryhmämatkailukielto on puhuttanut alueella jonkin verran, mutta vaikutukset eivät tule olemaan suuret.

– Meillä on laaja asiakaspohja, jossa aasialaisten osuus on vuositasolla kymmenen prosenttia ja kiinalaisten 3,5. Heistäkin vain osa on ryhmämatkailijoita. Toki tämä ajankohta on kiellolle haastava, kun kiinalaiset viettävät parhaillaan uudenvuoden lomaansa.

Rukalla kiinalaisten ryhmämatkailukielto näkyy vielä vähemmän kuin pohjoisemmissa keskuksissa.

– Kiinalaisten matkailjoiden osuus on meillä vuositasolla alle puoli prosenttia, kertoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toiminnanjohtaja Mats Lindfors.

Itse viruksen suhteen ei matkailukeskuksissa ole syntynyt minkäänlaista paniikkia.

– Visit Finland ja terveydenhuoltoviranomaiset ovat tiedottaneet asiasta erittäin hyvin, Lindfors kiittää.

Rovaniemi24
Share This