Napapiiri-Jukola siirtyy kesälle 2021

Apr 2, 2020 | Rovaniemi News

Maailman suurin suunnistustapahtuma Jukolan viesti siirtyy koronaviruksen takia vuodella. Napapiiri-Jukola järjestetään 19.–20.6.2021. Alun perin kisa oli tarkoitus järjestää 13.–14.6.2020. Siirrosta päättivät Ounasvaaran Hiihtoseura, Jukolan viestin johtoryhmä ja Suomen Suunnistusliitto.

– Seurasimme koronatilanteen kehittymistä ja aloitimme valmistelut viestin siirtämisestä elokuulle, kertoo Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen.

– Suunnittelun edetessä totesimme, että elokuuhun liittyy vielä niin paljon epävarmuustekijöitä, joten päätimme siirtää Jukolan viestin järjestelyt ensi vuodelle.

Ennen päätöstä käytiin tiivistä keskustelua eri tahojen kanssa ja sovittiin tulevien vuosien järjestäjien kanssa myös heidän järjestelyoikeuksiensa siirrosta vuodella.

– Selvitimme perusteellisesti kaikki mahdolliset vaihtoehdot ennen kuin päätimme siirrosta. Päätös oli yksimielinen.

Napapiiri-Jukolan kilpailunjohtaja Martti Anttila korostaa, että Ounasvaaran Hiihtoseuralla oli täydet valmiudet järjestää Napapiiri-Jukola onnistuneesti kesäkuussa 2020.

Seura katsoi, että oli liian suuri riski yrittää siirtää tapahtumaa elokuulle. Anttilan mukaan elokuuhun siirtämisellä Napapiiri-Jukola olisi myös menettänyt yöttömän yön luonteensa. Lisäksi kotimaisten ja ulkomaalaisten joukkueiden määrä olisi vähentynyt.

–  Tätä seura ei tietenkään halunnut. Neljänkymmenen vuoden odotuksen jälkeen jaksamme odottaa yhden vuoden lisää.

Ilmoittautuneiden joukkueiden ilmoittautumiset siirtyvät vuoteen 2021, sillä Napapiiri-Jukola pitää ilmoittautumiset ja osanottomaksut voimassa. Uusien ilmoittautumisten määräajoista tiedotetaan myöhemmin, ja tiedot päivitetään muun muassa tapahtuman internetsivuilla olevaan kilpailukutsuun.

Jukolan viestin järjestelyoikeudet ovat ensi vuoden Rovaniemen kisan jälkeen Mynämäellä vuonna 2022, Porvoossa 2023 ja Kauhavalla 2024.

 

 

Rovaniemi24
Share This