Napapiirin kiinalaishotellissakin kiinalaisia asiakkaita vain kolmannes

Jan 28, 2020 | Rovaniemi News

Kiinalaisomisteisessa, Rovaniemen Napapiirillä toimivassa hotelli Nova Skylandissa on merkittävästi enemmän kiinalaisia asiakkaita kuin Lapin kohteissa keskimäärin.

– Heitä on silti vain kolmannes, sillä asiakaspohjamme on kansainvälisesti laaja, kertoo Nova Skylandin operatiivinen johtaja Mikko Kosonen.

– Meille on tullut kiinalaisilta asiakkailta muutamia yksittäisiä peruutuksia, jotka ovat johtuneet lähinnä siitä, että he ovat jääneet Kiinan sisäisten matkustusrajoitusten takia jumiin lähtökaupunkiinsa.

Viime päivinä Lapissa on kartoitettu kuumeisesti Kiinan valtion asettaman ryhmämatkailukiellon vaikutuksia Lapin matkailuun.

Tulokset ovat olleet huojentavia. Kiinalaisten osuus Lapin matkailijoista on vuositasolla joissakin Lapin matkailukeskuksissa jopa alle puoli prosenttia asiakkaiden kokonaismäärästä.

– Taloudellisia tappioita ei monellekaan hotellille tule, koska varaukset maksetaan hyvissä ajoin ennakkoon, arvioi Kosonen.

– Peruutettuja matkoja siirretään toisiin ajankohtiin, jopa tulevalle kesälle.

Nova Skyland on yksi Rovaniemen tasokkaimmista hotelleista. Vuodepaikkoja on 150, mutta lähivuosien suunnitelmissa on hotellin laajentaminen. Ensimmäisen laajennus toteutettiin jo viime vuonna. Tavoitteena on kaksinkertaistaa hotellin kapasiteetti nykyisestä.

Rovaniemi24
Share This