Rovaniemeltä Hua Hiniin IAU:n mausteilla

Mar 6, 2020 | Rovaniemi News

Koronaviruksen ravistaessa maailmaa on mielenkiintoista matkailla Kauko-Idässä. Olemme juuri nyt työmatkalla Thaimaassa Hua Hinin lähistöllä, mutta vaikeuksia ei ole aiheuttanut koronavirus vaan IAU.

IAU tarkoittaa Ilmailualan Unionia, jonka jäsenet viime viikon keskiviikkona marssivat ilman varoitusta pois työpaikoiltaan. Ulosmarssi tapahtui sopivasti samana päivänä, kun menimme Finnairin lennolla klo 18.20 Rovaniemeltä Helsinkiin.

Jatkoimme Helsingistä puolen yön jälkeen Bangkokiin, mutta perillä selvisi, että matkalaukut eivät. Odottelimme Thaimaassa matkalaukkuhihnoilla turhaan. Mitään ei tullut. Laukut olivat jääneet IAU:n vangeiksi Helsinkiin.

Vapauduttuaan laukut ryhtyivät elämään omaa elämäänsä maailmalla. Saimme väliaikatiedon, että ne olisivat käyneet reissun muun muassa Italiassa. Aikatauluun se olisi sopinut, koska laukkuja ei kuulunut ensimmmäisenä, ei toisena, ei kolmantena eikä vielä viidentenäkään päivänä.

Vasta kuudentena päivänä koitti suuri jälleennäkemisen riemu. Laukut saapuivat elossa eloisan thaimaalaisen taksikuskin kyydissä, joka oli etsinyt lomapaikkamme osoitetta pitkin kaupunkia.

Viisi päivää ilman matkalaukkuja 35 asteen lämmössä on mielenkiintoinen kokemus. Jos olet kotimaassa kokoa M, kannattaa Thaimaassa hankkia paita vähintään kokoa XXL, jotta pää menee kauluksesta läpi.

Ilmailualan Unionin kirjainlyhenne sai tällä matkalla aivan uuden sisällön: Iloa joka Aamu Uudelleen ilman omia kamppeita – IAU!

Jorma Aula

Lue huomenna tältä sivustolta, mitä kuuluu raspikurkku Bablolle, joka piipahtaa Lapin keikalla Kemissä lauantaina.

Rovaniemi24
Share This