Shokkiuutinen Kiinasta: kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille pysäytetään

Jan 25, 2020 | Rovaniemi News

Kiinan valtio pysäyttää maanantaina kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille. Asiasta on kertonut Kiinan valtiollinen televisioyhtiö CCTV.

Visit Rovaniemen Sanna Kärkkäinen kommentoi tietoa tuoreeltaan lauantaina illansuussa:
– Olemme nähneet jo aiemmin, että Kiinan valtiolla on epidemian suhteen halu toimia nopeasti, ettei ongelma leviä. Lapin matkailulle tämä tulee pahimpaan mahdolliseen aikaan, sillä menossa on kiinalainen uusivuosi. Maanantaina pitäisi alkaa tulla uusia ryhmiä, ja jos kielto toteutuu, se vaikuttaa heidän matkoihinsa.

Kärkkäisen mukaan tilanne näyttää erittäin pahalta.
– Edelliseen vuoteen peilaten puhutaan 8000 – 10000 saapumisesta helmikuun aikana. Se on puolet kokonaismäärästä.

Lapin lisäksi Korona-viruksen aiheuttamasta rajoituksesta tulee kärsimään myös pääkaupunkiseutu.

Lukuihin vaikuttaa Kärkkäisen mukaan myös se, kuinka paljon joukossa on ryhmä- ja kuinka paljon yksittäisiä matkailijoita.
– Yksittäisiä matkailjoita on perinteisesti tullut Kiinasta paljon, mutta ainakin puolet on silti ryhmämatkailijoita, eli kyseessä on merkittävä asiakkuus.

Asian tiimoilla on tällä hetkellä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.
– Selvitämme tilannetta nyt tiiviisti. Sekä kiinalaisilta matkanjärjestäjiltä että Suomessa matkoja operoivilta tahoilta on tullut kyselyjä. 

Rovaniemi24 tavoitti illalla Lapland Hotels -konsernin Pertti Yliniemen, joka oli kuullut uutisen ryhmämatkojen peruuttamisesta ”vain hetki sitten”. Tässä vaiheessa hän ei osannut vielä sanoa, mitä päätös tulee merkitsemään Lapin matkailulle ja Lapland Hotels –konsernille, joka on alan suurin toimija Lapissa.

Seuraamme aihetta ja kerromme lisää myöhemmin tänä iltana.

Rovaniemi24
Share This